Napeti meč doneo je novu pobedu „VF chess team-u“, dok je „Mala rokada“ ovog puta za malo ostala bez pobede

Meč četvrtog kola Treće lige Beograda bio je napet iz više razloga: Dva tima, beleže tek nekoliko susreta zapamćenih po neizvesnosti, njihovi najbolji igrači pokazali su još jednom svoje izvanredne sposobnosti, a rezultati su imali interesantan obrt za VF Chess team, koji se ovog puta pokazao istrajnijim na poljima šahovske table.

Meč je održan 06.10.2019. godine, sa početkom u 10h, u prostorijama domaćina VF chess team-a, na Novom Beogradu. Dva đačka šah kluba nadmetala su se takmičenjem timova – na čelu tima Male rokade bio je Aleksa Petrović, majstor kandidat sa rejtingom 2059, a njegov protivnik, na čelu VF chess team-a bio je Ilija Vujasinović, igrač prve kategorije sa rejtingom 1606.

VF chess team imao je dobro poznatog protivnika, s obzirom na to da je svoj prvi trofej osvojio igrajući upravo protiv Male rokade. Ovaj susret ispunila su visoka očekivanja oba tima, a kretanje rezultata do samog kraja je bilo neizvesno. Poveo je igrač VF chess team-a, Miomir Pejčinović, ali je ubrzo iz tima Mala rokada, Vera Vujović izjednačila rezultat. Viceprvak Srbije i prvak Beograda u kategoriji do 10 godina, Teodor Milosavljević vratio je vođstvo VF Chess team-u, a njegovim koracima su krenuli i Ognjen Milojević i Bojan Novaković, koji su dodali još dve pobede svom timu za prednost od 4:1. Da je borba bila neizvesna, potvrdile su naredne dve pobede igrača Male rokade, Filipa Vujovića i Borisa Ćurčića. U konačnom susretu kapitena oba tima, Ilija Vujasinović uspešno je odoleo napadima Alekse Petrovića iz Male rokade, a ishod njihove igre je bio remi.

Konačnim rezultatom 4.5 naspram 3.5 pobedu je odneo VF chess team, ukazavši na to koliko vežba i rad za godinu dana mogu da promene rezultate i utiču na sazrevanje mladih šahista.

Категорије: Opšte

0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *