Ове суботе Vf chess team био је домаћин и угостио је противничку екипу Земун 2 унутар просторија свог клуба.
Спремне шаховске табле на столовима, угодан амбијент и видно узбуђени играчи нашег тима ишчекивали су почетак суботњег меча.

У саставу шаховског клуба Земун 2 били су: Николић Слободан, Кариo Боривоје, Савић Душан, Ђуричић Александар, Савић Лазар, Радовић Лазар, Пешић Драган и Перовић Никола.
За шаховски клуб Vf chess team играли су: Алексеј Новаковић, Илија Вујасиновић, Огњен Пејчиновић, Алекса Милојевић, Реља Медић, Јован Вујасиновић, Милош Јанковић и Лука Петковић.Меч Треће лиге Београда рејтингован је од стране ФИДЕ, поштовала су се ФИДЕ правила, а играчи су имали право на 90 минута за 40 потеза, плус још 30 минута до краја партије.

Такмичари су заузели предвиђена места, видно сконцентрисани на партију и противника, а како је време одмицало, могао се чути само откуцај сата на столовима и кретање играча како би испратили ток игре својих саиграча.Први завршени меч био је на петој табли. Реља Медић је донео први бод за свој тим и остварио почетну предност.
На четвртој табли, у мечу између Ђуричић Александра и Алексе Милојевића, крајњи резултат је нерешен, док на другој табли капитен Vf chess team-а, Илија Вујасиновић, не успева да повећа предност у борби против старијег противника Кариo Боривоја.

На осмој табли Лука Петковић стратешком и храбром игром успева да порази свог противника.
„Утисци су сјајни, играли смо у просторији у којој још увек нисмо имали прилику да играмо, али смо се врло лако уклопили у амбијент. Противник ми је често реметио пажњу, али трудио сам се да се фокусирам на игру. Прелом партије је био такозвани back rang mate, који ми је осигурао данашњу победу“, рекао је Лука.

На првој табли, након дуге и неизвесне борбе, победу односи Алексеј Новаковић који је повећао предност тима на 3.5 : 1.5, док на седмој табли Милош Јанковић доноси одлучујући поен за Vf Chess Team који је решио питање победника и обезбедио сигурност свом тиму у овом мечу.

У трећи сат игре ушли су Огњен Пејчиновић који је играо против Савић Душана и Јован Вујасиновић против Радовић Лазара. У претпоследњем мечу, на шестој табли, победу односи Радовић Лазар, али и даље је предност у резултату на страни нашег тима.

У самој завршници данашњег меча, Огњен Пејчиновић смиреном и храбром игром осигурава победу нашег тима са крајњим резултатом од 5.5 : 2.5.
Играчи Vf Chess Team-а имаће прилику да понове одличан резултат из овог кола већ у недељу, када ће угостити шаховски клуб „Партизан јуниор“ у просторијама клуба.


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *