„VF Chess Team“ ове суботе гостовао је на Бежанијској коси и одмеравао је снаге са шаховским клубом „Погледи“ унутар просторија њиховог клуба.
Шаховски клуб „Погледи“ је спортска организација са статусом удружења грађана која окупља људе добре воље и све особе са инвалидитетом да се на организован и културан начин баве шахом.

Састав нашег тима чинили су Алексеј Новаковић, Илија Вујасиновић, Огњен Пејчиновић, Алекса Милојевић, Реља Медић, Огњен Милојевић, Милош Јанковић и Лука Петковић, док су за противнички тим играли Душан Васић, Стефан Митровић, Мирко Димитријевић, Радисав Цејовић, Велимир Кнежевић, Ненад Суботић, Зденко Полхерт и Гордана Марковић.

Шаховски клуб „Погледи“ на почетку меча сигурном игром остварује предност победом на седмој табли у мечу између Милоша Јанковића и Полхерт Зденка, затим у мечу на осмој табли где Лука Петковић није успео да процени кључни потез противника и победом Ненада Суботића против Огњена Милојевића на шестој табли.

„VF Chess Team“ успева да окрене меч у своју корист и да изједначи резултат на 3:3. Алексеј Новаковић смиреном и храбром игром на првој табли остварује први поен за свој тим, док на трећој табли Огњен Пејчиновић такође бољи од свог противника Мирка Димитријевића.
На четвртој табли Алекса Милојевић смиреном игром такође доноси победу за свој тим и тиме обезбеђује могућност даље борбе и надметања за победу.

У самој завршници меча, након изгубљене партије на петој табли у борби између Реље Медића и Велимира Кнежевића, чинило се да је победа капитена Илије Вујасиновића загарантована и да ће се меч завршити са резултатом 4:4.
Међутим, противник једним потезом успева да надмудри капитена наше екипе и тиме осигура победу свог тима.

„VF Chess Team“ наставља лигу већ у недељу гостујући у Лештанима у мечу против шаховског клуба „Лештане“.
Припремила: Марина Билинац


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *