Ове недеље „VF Chess Team“ састао се са противничком екипом из шаховског клуба „Лештане“ унутар просторија њиховог тима.

Судија је пре почетка меча замолио играче да провере да ли су утишали своје телефоне, да ли су фигуре на својим местима и да ли су сатови на столовима поред шаховских табли исправни.
Након испуњења неопходних процедура и позиционирања играча на предвиђена места, игра је могла да почне.

Прва партија завршена је на табли број седам, где Милош Јанковић побеђује и доноси први поен за „VF Chess Team“.
Након дуге и динамичне борбе, Лука Петковић на табли број осам ипак не осваја поен предности за своју екипу, па је резултат након две завршене партије изједначен.

На табли број два Алексеј Новаковић је ремизирао и резултат је 1.5:1.5.

„Пратио сам мечеве данашњег противника путем Интернета, побеђивао је и моје другаре за које мислим да су јако добри. Има већи рејтинг од мене, а ја се трудим да побољшам свој рејтинг и да се пласирам у другу лигу, тако да ми ремизирана партија одговара.
Могао сам да идем у правцу победе, али то би било заиста тешко, јер је противник веома искусан, па бих веома ризиковао и била би велика шанса за пораз“,
рекао је Алексеј након завршеног меча.

Огњен Милојевић поражен је на табли број 6, па је противничка екипа остварила бод предности у односу на наш тим.

Након непуна три сата игре, Алекса Милојевић побеђује и изједначава резултат.
У игри су остали Реља Медић на петој табли, Огњен Пејчиновић на трећој и Илија Вујасиновић који је играо на другој табли.

Реља Медић и Огњен Пејчиновић ремизирају, па је резултат након седам одиграних партија једнак.
У самој завршници меча у недељу, за победу нашег тима борио се капитен екипе „VF Chess Team“ Илија Вујасиновић.
Након отворене и агресивне партије, Илија не успева да процени наредни потез противника на прави начин, па је крајњи резултат 4.5:3.5 за шаховски клуб „Лештане“.

Након одиграна два меча за викенд, наш тим тренутно се налази на 13. месту на табели, а већ следеће суботе гостује у Великом Мокром Лугу, где ће играти против шаховског клуба „Слобода“.

Припремила: Марина Билинац


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *