Познато је да шах изграђује тимски дух, док истовремено јача индивидуалност.
Играчи шаховског клуба „Vf Chess team“ су веома добро упознали једни друге путем тренинга у клубу, научили да прихватају личну одговорност за властиту акцију и развили осећај одговорности једни према другима.

Након остварене победе у суботу, прва недеља у новембру такође је протекла у духу шаха и такмичарском раположењу. Наши играчи су поново домаћини и у просторијама „Vf Chess team-а“ угостили су шаховски клуб „Партизан јуниор“.

У веома пријатном амбијенту и и даље под утиском од јучерашње победе, наши играчи били су посебно мотивисани за данашњи меч. Након сабирања утисака о јучерашњем и предвиђања о исходу вечерашњег меча, игра је могла да почне.

Противничке парове чинили су: Новаковић Алексеј против Гвозденовић Милоша, капитен екипе Илија Вујасиновић и Коћало Лука, Пејчиновић Огњен против Јаћимовић Павића, Милојевић Алекса против Вујић Павла, Медић Реља и Вујановић Анастасија, Милојевић Огњен и Сундаћ Теодора, Јанковић Милош против Томановић Елеоноре и Петковић Лука против Раденковић Јосифа.

Судија је помно пратила стање на свакој табли и трудила се да све протекне без проблема и у најбољем реду, по шаховским стандардима.

На уласку у други сат игре, Огњен Милојевић на шестој табли завршава меч и осваја први поен за свој тим, док на седмој табли, након динамичног и веома узбудљивог меча и непредвидиве завршнице, победу односи Милош Јанковић.

„Све време сам нападао свог противника, он се веома добро бранио, али сматрам да су пресудиле једна или две жртве које сам ја прорачунао“, рекао је Милош након победе.

На осмој табли Лука Петковић је поражен од стране Раденковић Јосифа, Милојевић Алекса против Вујућ Павла на четвртој табли  успева да донесе још један поен за „Vf Chess team“, па је резултат након четири завршена меча 3:1 за наш тим.

Огњен Пејчиновић овај пут не успева да осигура поен за свој тим, а на петој табли Реља Медић играо је нерешено у партији против Вујановић Анастасије.

Алексеј Новаковић побеђује у партији против Гвозденовић Милоша, а последњи меч у дану играо се између Илије Вујасиновића и Коцало Луке. Након дуге и непредвидиве борбе, капитен екипе Vf Chess team-а није успео да надмудри противника у завршници меча, али то није битно изменило крајњи резултат.

Након овог шаховског викенда, Vf Chess team уписује трећу узастопну победу са резултатом од 4.5 : 3:5, што осигурава шесто место нашем тиму и позицију од једног поена заостатка за другопласираном екипом.

Припремила: Марина Билинац


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *