Претпоследњег викенда у октобру Vf chess team играо је против дечијег шаховског клуба „Ћирило и Методије“ у нешто ужем саставу овога пута, услед одсуства једног играча тима.
Меч Треће лиге Београда рејтингован је од стране ФИДЕ, поштовала су се ФИДЕ правила, а играчи су имали право на 90 минута за 40 потеза, плус још 30 минута до краја партије.

Такмичарски парови били су: Крстић Стефан против Новаковић Алексеја, Пијевић Александар и Пејчиновић Огњен, Бартул Иван против Вујасиновић Илије, Мињевић Андреј против Милојевић Алексе, Антонијевић Исток и Медић Реља, Крсмановић Марко против Милојевић Огњена, Ивић Јанко против Петковић Луке и Вицовац Василије против Филипа Домазета.

Меч је почео у 10 часова ујутру, а већ сат времена касније, у игри је остао један такмичарски пар који чине Алекса Милојевић и Мињевић Андреј.

На првој табли победу односи Алекса Новаковић и тиме отвара серију добијених партија за наш тим.
Одмах након њега, Огњен Пејчиновић побеђује свог противника, па Vf chess team остварује благу предност над противником са резултатом 2:1.

Реља Медић на петој табли је наредни играч који повећава резултат у корист свог тима.
Шестогодишњи Филип Домазет овога пута не односи победу, па је резултат након одиграног меча на осмој табли 3:2, у корист наше екипе.

Лука Петковић и Огњен Милојевић доносе још два поена и тиме осигуравају победу нашег тима.

Најдужи меч овог дана који се играо између Алексе Милојевића и Мињевић Андреја донео је бод за противничку екипу, али крајњи резултат ипак је био на страни Vf chess team-а .

„Било је веома неизвесно, трудио сам се да размишљам о наредним потезима свог противника, али један тренутак непажње био је довољан да се меч окрене у његову корист“, рекао је Алекса Милојевић.

Након два узастопна пораза, Vf chess team бележи прву победу у овој сезони која је била од изузетног значаја за цео тим.  Након завршеног трећег кола, наш клуб заузима 13. место на табели.
Ова победа допринела је већој мотивацији наших играча за даљу борбу и игру раме уз раме са водећим шаховским екипама.


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *