Последњи викенд у јуну месецу био је посебно узбудљив за све љубитеље шаха.
Као резултат успешно остварене сарадње између VF Chess Team-а и Шаховског Савеза Београда, одржан је Први рејтинг викенд турнир који је уједно и аматерско првенство у шаху.

Право на учешће на турниру имали су сви заинтересовани шахисти, како из наше земље, тако и из иностранства, закључно са титулом Мајстор и Фиде мајстор.
VF Chess Team је као учеснике турнира угостио и младе играче шаха из Русије и Украјине у борби за титулу аматерског првака Београда за 2020. годину.

Хотел Југославија, као домаћин турнира, испоштовао је и строго примењивао све мере заштите које прописује и захтева Влада Србије како би се спречило даље ширење вируса Covid-19 и како би играчи били сигурни и максимално сконцентрисани на игру.
Упркос пандемији Корона вируса, такмичари су одмеравали снаге када је у питању шаховско умеће, а тродневно такмичење је организовано по Швајцарском систему уз примену ФИДЕ правила шаховске игре.

Играло се укупно 5 кола, темпо игре је 75 минута по играчу за 40 потеза + 15 минута до краја партије, а најуспешније пласирани играч, Небојша Тошић,  награђен је пехаром и титулом аматерског првака Београда за 2020.годину. 
Поред пехара, обезбеђене су новчане награде у износу од 10,000 динара за прво место, 6,000 за другопласираног играча и 4,000 динара за играча који је заузео треће место на турниру. Додељене су и медаље играчима који су заузели прва три места.
Другопласирани шахиста је Петровић Алекса, док је треће место и бронзана медаља додељена Александру Зубићу.

VF Chess Team покренуо је серију викенд турнира у шаху, а већ наредно такмичење за оне који су заинтересовани да испитују своје шаховске способности и границе и да се боре за високо рангиране позиције планирано је за крај августа ове године.


0 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *